Gemensam midsommar i Porthamnen

Publicerad 1.6.2023

Sommaren står runt hörnet, och planerna för sommarens evenemang är i full gång! Näst på tur står midsommarfirandet ute på Porthamnen.

Styrelsen kan gladeligen konstatera att Porthamens användningsgrad har stigit under de senaste åren, och att de gemensamma evenemangen har samlat allt fler deltagare. Traditionen med att fira midsommaren ute på Porthamnen fortsätter också i år, och i samma anda som tidigare! 

Programmet inleds på fredagen (midsommarafton) med att börja klä midsommarstången tillsammans, så att den är klar att resas under eftermiddagen. Efter att midsommarstången har klätts klart så inleds de gemensamma bastuturerna;
Herrarna bastar först, vartefter damerna får gå i bastun. Medan damerna bastar så tillreder herrarna det sista som krävs för att kunna slå sig ner vid bords senare. Föreningen bjuder på skärgårdslimpa, smör, potatis och sallad till medlemmarna.

Kl 18:00 samlas vi kring flaggstången för att skåla & hissa flaggan (föreningen bjuder på ett glas bubbel / medlem). Vartefter vi slår oss ner vid paviljongen för att äta tillsammans. Medlemmarna ansvarar själv för att ta med annan mat än den som föreningen bjuder på, det finns grill uppe vid paviljongens terrass som kan användas fritt. 

Mot kvällen och småtimmarna njuter vi av varandras sällskap & samvaro. 

Midsommardagen består av tävlingar anordade av Tävlingskommittén; Högland Race med föreningens 606:or är t.ex en av dessa! 

Vi önskar alla medlemmar välkomna, såväl nya som gamla!  

Anmäl gärna ifall du är påväg, så att styrelsen vet (på ett ungefär) hur många som deltar. Anmälan sker via e-post eller telefon (SMS / samtal) till sekreteraren: sekreterare@gk.fi / 0503405723 


Senaste nytt

16.9.2023

Guidad rundvandring i Skräbbölehamnen 17.9 kl 12:30

I samband med Skräbböledagen kommer en guidad rundvandring ordnas av GK-medlem Aija Mäkinen där klubbens verksamhet och hamnens faciliteter presenteras åt potentiella nya medlemmar.

25.8.2023

Cityregattan 2.9

Cityregattan ordnas igen efter en liten paus. I år ser tidtabellen och innehållet ut som följande: – Skepparmöte kl 11 vid Pargas gästhamn och startskottet…

25.8.2023

Nya regler gällande bottentvätt

Bottentvätt av båtar med giftfärg får härmed endast ske i samband med båtlyftet och ovanför en tvättplatta. Båten får tvättas på egen hand men tvätten…