Den nya elektroniska porten har tagits i bruk

Publicerad 2.5.2023

Ibruktagningen av den elektroniska porten har officiellt inletts idag (2.5) då elen kopplades till porten, och de elektroniska nyckellåsen togs i bruk. Tillsvidare är det enbart möjligt att öppna porten genom att med sin GK-nyckel (1ans eller 5ans nyckel) öppna den elektroniska brygga som finns på stolparna som är belägna mer mot mastskjulet (se bild nedan för referens). Då man vridit på nyckeln (medsols) så kommer porten att öppnas. Då porten väl har öppnats så hålls den i samma läge i 20 sekunder, och ifall porthålet täcks av något efter 20sek så kommer porten öppnas för 20 sekunder till. 

På sikt kommer ett abonnemang kopplas till porten, så att den kan öppnas med ett samtal. För att detta skall kunna göras så måste telefonnumret (användarens) kopplas till tjänsten, och detta kommer enbart att ske på begäran av användaren. För tillfället kan styrelsen inte ge en exakt tidtabell för när detta kommer vara möjligt, men vi arbetar för att det skall kunna ske så fort som möjligt.

Ifall ni redan nu önskar få med ert telefonnummer på listan skall ni agera enligt följande;

Skicka ett e-post med rubriken "Kopplande av telefonnummer till porten: EGET NAMN" till sekreterare@gk.fi i själva texten lägger ni det telefonnummer ni önskar få kopplat. 

Sekreteraren kvitterar då telefonnumret är mottaget, och skickar en lista över de telefonnummer som skall kopplas till de som erbjuder tjänsten den sista varje månad. De som skickar ett e-post under maj månad kommer alltså tyvärr inte att kunna använda tjänsten före i början av juni, om inte annat tillkännages. 

Vid frågor kan ni vara i kontakt med Sekreteraren (Jockum) från styrelsen, som ansvarar för ibruktagningen av portens telefontjänst.


Senaste nytt

16.9.2023

Guidad rundvandring i Skräbbölehamnen 17.9 kl 12:30

I samband med Skräbböledagen kommer en guidad rundvandring ordnas av GK-medlem Aija Mäkinen där klubbens verksamhet och hamnens faciliteter presenteras åt potentiella nya medlemmar.

25.8.2023

Cityregattan 2.9

Cityregattan ordnas igen efter en liten paus. I år ser tidtabellen och innehållet ut som följande: – Skepparmöte kl 11 vid Pargas gästhamn och startskottet…

25.8.2023

Nya regler gällande bottentvätt

Bottentvätt av båtar med giftfärg får härmed endast ske i samband med båtlyftet och ovanför en tvättplatta. Båten får tvättas på egen hand men tvätten…