I klubben har vi ett gäng aktiva tävlingsseglare och en stab funktionärer som befrämjar kappseglingen i klubben.

Seglarträffar

Förutom kappsegling med kölbåtar brukar seglingsintresserade under året samlats för så kallade ”seglarträffar”.
Det har varit ett populärt forum med syftet att kort och gott träffas för att prata segling och för att gå igenom de kommande regattorna. Seglarträffarna är informella till sin natur och har hållits i Skräbböle klubbstuga. De är ypperliga tillfällen för de som vill bekanta sig med kappsegling eller för de som vill diskutera t.ex. manövrar eller varför inte vilket navigationsprogram det lönar sig att installera på sin båtdator. Alla seglingsintresserade är givetvis välkomna på seglarträffarna.

Oktober race

Höjdpunkten för en GK kappseglare är Oktober race. Det är en etablerad tävling som ordnas i slutet av säsongen. Oktober race består av två seglingar med start och mål utanför hotellet och marinan i Airisto. Tävlingen är mycket uppskattad bland seglare och har de senaste åren ordnats av teamet Erik Nordenswan, Erland Mattsson och Berndt Lönnberg. Oktober race är en tävling med karaktär då vädret under hösten kan vara lite kinkigt. Efter målgången samlas ett 30 tal båtlag i marinan för att avnjuta ärtsoppa och punsch. Perfekt.

Kappseglingsregler

Kappseglingsreglerna revideras och publiceras vart fjärde år av – ISAF det internationella seglings förbundet. Den nya revisionen av kappseglingsreglerna 2013-2016 har trätt i kraft – mer entydiga och lättare att förstå än tidigare. Kappseglingsreglerna kan köpas eller laddas ned som pdf hos seglarförbundet: Segling och båtsport i Finland