GK:s seglarskola –Det är roligt att segla!

Måndagen de 8.5 2017 börjar seglarskolan för juniorer. I seglarskolan lär man sig bland annat att segla med optimistjolle, teori om segling och sjömanskap samt att köra motorbåt. Bra utrustning och motiverade skolare gör att seglarskolan är säker för alla även om man saknar erfarenhet från tidigare. En egen flytväst (väst utan krage fastnar inte i bommen) och ändamålsenliga kläder bör man ha med sig. GK:s jollar används men det passar utmärkt att hämta sin egen jolle till Skräbböle, om man har en sådan. Seglarskolan försöker ta barnens tidigare erfarenheter av segling i beaktande när barnen delas i grupper men mycket seglas det alla tillsammans. Lämplig ålder att börja segla optimistjolle är 8 år och uppåt.
I vår har vi införskaffat två stycken Zoom-jollar som lämpar sig för de lite längre hunna. Zoomen är ett bra mellansteg före man börjar segla E-jolle.

 

Seglingsläger i Porthamnen 10-13 augusti

Andra veckoslutet i augusti arrangerar GK:s juniorkommitté ett seglingsläger för barn i Porthamnen. Segling med optimistjollar, e-jollar och 606:or står på programmet förutom lekar och skoj. Föräldrar välkomnas varmt att delta i arrangemangen i Porthamnen. Kockar, bastuvärmare och förare till boj båtarna behövs alltid! Programmet börjar på fredag morgonen så det lönar sig att komma på plats redan torsdagen 10.8.2017. Det går även bra att komma till lägret på fredagen om t.ex. föräldrarnas arbete kräver det. Övernattning sker på golvet i seglarpaviljongen så liggunderlag och sovsäck bör man ha med. Till Porthamnen kan man komma med bil eller båt och det finns möjlighet till gemensam transport från Skräbbölehamnen. Noggrannare information om seglingslägret sätter vi upp på GK:s hem- och Facebooksidor under våren men det lönar sig att sätt in datumet i kalendern redan nu.